Yeah....SPM....

Assalamualaikum, Apa khabar semua....hari ni tajuk entry aku pasal SPM.... Yeah akhirnya aku berjaya dalam spm....heheheh poyo je kan. padahal dah lama tinggal zaman persekolahan... 20 MARCH 2014, hari bersejarah bagi pelajar Spm kan.... Pada adik-adik yang dapat keputusan cemerlang tu tahniah la ya.... Usaha anda berbaloi. Pada yang kurang memuaskan tu jangan hampa. Peluang ada diman-mana. Jangan cepat berputus asa. Aku nak cerita pengalaman aku masa nak ambil result spm dulu. Malam sebelum result keluar, hati ni tak tenang. dup dap dup dap je rasa. Duduk pun tak diam, takut punya pasal. Tidur pun tak lena...asyik terfikir-fikir je pada esok hari. Tapi bak kata mak aku apa nak takut. Dah buat pun terima lah keputusan tu dengan hati yang redha.... Pagi-pagi lagi aku dah bangun bersiap. walaupun keputusan keluar pukul sepuluh pagi. Bila sampai je sekolah hati ni lagi la berdegup kencang.... Tengok je kawan-kawan lain happy-happy tapi kita tak tahu hati dia orang macam mana. Mula-mula of course la cikgu panggil orang yang dapat keputusan cemerlang kan... Yang tak berapa cemerlang ni duduk la tunggu dulu dekat bawah. Tiba-tiba je.....nama....aku tak dipanggil. hehehehe makna kata aku ni tak tergolong la dalam orang yang keputusan dia cemerlang kan... Aku ni hanya cukup-cukup makan je. Bila dah ambil result.... Tiba-tiba aku rasa okey je....tak dak rasa apa-apa pun... Control macho la katakan...cool je walaupun dalam hati ni nak nangis rasanya. Tapi aku tetap bersyukur dengan keputusan aku tu, aku dapat juga menjejakkan kaki dekat UITM PERAK ni.... Bangga beb.... Sekarang dah nak dekat tiga tahun aku dekat UITM ni.... Maknanya dah tiga tahun juga la aku tinggalkan zaman persekolahan.... Ok la sampai sini saja aku merepek meraban ni... nanti korang malas baca pula kan panjang-panjang ni..... Kepada Calon Spm tahun ni....good luck ok... Buat yang THE BEST..... STUDY SMART NOT HARD.....

Read more...
TERIMA KASIH SUDI BACA ENTRY KALAU BOLEH KOMEN SEKALI

Seminggu kehidupan di Mcd

Assalamualaikum semua... lama dah aku tak update.... sekarang ni tengah busy nak final exam and nak cari tempat pratikal.... Seminggu aku keje jadi pelanggan tetap mcd dekat Si ni.... Jadi pelanggan yang guna wifi percuma je, hehehehe makan tak juga. Al- maklumlah student dah akhir2 sem ni agak jimat sikit....(ayat cover) Macam biasa aku kenalah tahan nafsu aku bila tengok orang sekeliling makan.... Sabar itu separuh pada iman kan????? Angguklah....kata setuju.... Orang yang keje dekat mcd ni pun dah naik lali tengok kami student2 ni datang hanya untuk dapat wifi free... Apa guna kesempatan ini kalau tak digunakan. Dah bermacam-macam manusia aku tengok dekat mcd ni... Macam mana tak tengok kalau dah seharian duduk dekat sini.... Wifi free+elektrik free+nyaman lagi....al maklumlah duduk dalam econ.... Kadang-kadang tu rasa macam nak balas budi, kononnya lah kan.... Ada la juga pergi beli aiskrim seringgit dua tu.... Menyumbanglah sikit walaupun tak banyak... Tak boleh banyak-banyak sangat dia orang dah kaya.... Sorry statement agak keterlaluan.....kui....kui....kui.... Okeylah hola-hola la dulu.... Rasa dah penat nak menaip.... Cawwwww dulu......
Read more...
TERIMA KASIH SUDI BACA ENTRY KALAU BOLEH KOMEN SEKALI

Sesi Mencari tempat pratikal

Assalamualaikum sahabat semua... Dah lama kan aku tak update blog, rasa macam rindu je nak update balik. Hari ni aku nak cerita tentang misi aku untuk mencari tempat pratikal... Aku pening la nak cari sebab tak tahu tempat yang aku nak ni okey ke tak... Ada la beberapa alamat syarikat yang aku dah senaraikan tapi masih buntu nak pilih.... So harapan aku agak dapatlah aku pratikal sem depan....doa2 kan ya... Ermmmm....kompius la plak.... Hopefully dapat yang okey.... Kawan-kawan pun kalau ada cadangan boleh la bagi tahu aku okey.... Tolong menolongkan amalan mulia...hehehehe SYLLABUS BUILDING CONTROL • Plan security and legislation requirements in issuing building approval • Inspection of building work during construction • Enforcement and coordinating of building work compliance by act and statuary requirement. • Issuing Certificate of Fitness. MANAGEMENT AND MAINTENANCE OF BUILDING • Day to day and comprehensive program of planned repair, renewed maintenance. • Repair negotiation and dilapidation advice. • Manager refurbishment contract throughout to completion. • Supervision on building services installation plumbing, electrical and air condition. BUILDING WORKS AND APPRAISALS • Structural and condition survey • Preparation of structural and condition survey • Alteration and renovation of building works • Preparation of plans drawings • Taking off quantities and estimating DEVELOPMENT AND CONSTRUCTION MANAGEMENT • Project/site meeting • Site supervision including quality control of works and materials • Taking off quantities and estimating • Preparation and checking of plan drawing • Advice on all aspect of scheme from feasibility’s study, contract administration to monitoring construction works (new construction works as well as existing premises) • Coordination and negotiation of consultants INSURANCE • Assessment and negotiation of claims for fire and other related property management matters
Read more...
TERIMA KASIH SUDI BACA ENTRY KALAU BOLEH KOMEN SEKALI